Min konst

När jag målar så finns bara nuet. Att måla gör mig hel på ett djupt själsligt plan och jag njuter när jag skapar utan några som helst ramar och regler. Helt krav och prestationslöst. Jag vet aldrig innan vad jag ska måla, utan låter processen få ta plats på sitt sätt. Intuitiv målning är ett sätt för mig att måla utifrån mina känslor. Det är inte resultatet som är målet för mig utan själva skapandeprocessen.

Jag låter helt enkelt bilden måla sig själv utifrån vilken känslostämning jag har i kroppen just den dagen. Skapandeprocessen hjälper mig att synliggöra undermedvetna känslor såsom lycka, sorg, frustration mm vilket jag välkomnar eftersom jag är en högsensitiv person. Det är här jag har min stora möjlighet att uttrycka allt som jag har inom mig. Min önskan med mitt måleri är att väcka känslor, skapa insikter och nya tankar hos dig.

Målar mest abstrakta mönster i akrylfärg men variationen är stor i hur tavlorna ser ut. Det kan bli allt ifrån färgsprakande explosioner till lugna lätta tavlor som går ton-i-ton.
Akvarellfärg tilltalar mig också – men på ett annat sätt än akryl. Det blir mer transparent, flytande och mer detaljrika tavlor.

Jag ger alla mina tavlor ett unikt namn och skriver några rader till var och en av dem. Just för att förmedla det jag upplever under min skapandeprocess, men det viktigaste för mig är att du gör din egen tolkning som du bär med dig – vad du ser, hur den får dig att känna och vilka tankar den väcker hos dig. Det gör mig lycklig.

Följ mig gärna på Instagram för mer inspiration.