Om mig

“Att skapa ger mig kraft och glädje och håller mig levande.”

Nyfiken och otroligt kreativ på många sätt. Ja sån är jag. Mia Måssebäck heter jag och har så länge jag minns älskat att vara kreativ. När jag befinner mig mitt i skapandet så finns bara nuet med min målarprocess och jag älskar varje penseldrag. Min inre känsla och min själ får helt styra min målarprocess – helt utan prestation.

Började måla och experimentera med mina uttryck 2014 och är helt självlärd. Det var min dotter som en dag kom hem och bokstavligen satte penseln i handen på mig. Min första spontana reaktion var då – Jag kan inte måla. Varpå svaret från min dotter blev – Jo, alla kan måla! Så jag satte igång och blev helt överväldigad vad det gjorde med mig. Den känslan är faktiskt obeskrivlig. Jag ville bara måla mer.

Jag är en högsensitiv och öppen person som med stor nyfikenhet provar nya tekniker och verktyg när jag målar. Ibland målar jag helt utan några verktyg också – då blir händerna en kanal ut på tavlan. Färgerna väljer jag också ut intuitivt och låter motivet växa fram som det blir – och jag måste säga att jag ibland blir överrumplad över vad som kommer ur mig.

Min passion och min önskan är att genom mitt måleri få väcka känslor, skapa insikter och nya tankar hos dig. Att låta dig se och uppleva saker i mina målningar som gör att du får full kontakt med dig själv. Att du tolkar dem själv utifrån ditt eget perspektiv.

Jag ger alla mina tavlor ett unikt namn och skriver några rader till var och en av dem. Just för att förmedla det jag upplever under min skapandeprocess, men det viktigaste för mig är att du gör din egen tolkning som du bär med dig – vad du ser, hur den får dig att känna och vilka tankar den väcker hos dig. Det gör mig lycklig.

Jag driver sedan 2017 mitt företag Milena Harmoni och har många delar där som jag verkligen brinner för. Jag har förmånen att jobba som Healingterapeut, Professionell Coach och Handledare i Programmet för Sorgbearbetning™.
I min fina webbutik hittar du bl.a unika Kristaller, Rökelse, Smycken och andra härliga produkter.

Naturligtvis har jag också webbutik med min konst här.